Пробвах го калкулатора. Облагане като физическо лице излиза по-малко сумата за данъци.
Не ми е проблем да платя на счетоводител, но искам да знам предварително самите процедури. Бих искал да съм самоосугряващо се лице на свободдна професия. Защо доходите са определещи дали ще съм свободна професия, ЕТ или ЕООД? Самоосигуряващ се свободна професия има ли право да издава фактура? Към себе си ли трябва да я издавам тази фактура?
Здравейте,
Искам да стана самоосигуряващо се лице. Доходи ще получавам от фирма регистрирана в Норвегия.
До колкото разбирам като самоосгуряващо се лице трябва да плащам всеки месец социални и здравни вноски всеки месец като освен, че превеждам парите по банков път подавам и декларация (http://www.nap.bg/document?id=3905). Това така ли е?
Предполагам доходите, които ще получавам също трябва да плащам данък върху доходите. Това така ли е? Как се начисляват тези данъци? Какви декларации трябва да подавам за тези данъци и на какъв период?

Освен това какви декларации трябва да подавам на годишен период?
Какви документи ще ми се нужни за подаване на всички тези декларации? Трябват ли ми някакви бележки, които да покажат каква сума ми е изплатила тази компания всеки месец? Ако да как ги предоставям тези бележки пред НАП?
Мога ли всички тези операции да ги извършвам електронно по Интернет. Ако да какви са изискванията за това?

Като цяло се интересувам за цялостния процес (за пълна година) като самоосигуряващо се лице за моята случай и как мога да извършвам тези неща електронно по Интернет?

Благодаря!
Благодаря. А здравни вноски аз ли ги плащам всеки месец?
Ето и отговроите на върпосите:
1. Те имат ли представителство в Бг? Не
2. На трудов или на граждански договор? На трудов договор.
Благодаря
Здравейте,
Искам да почна работа за Норвежка фирма като ще работя тука от България. Искам да работя като физическо лице.
Може ли да ми помогнете какви стъпки ще ми се нужни да направя в България, за да се случи това? Къде какви данъци ще плащам?
Благодаря Ви предварително.